Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ГНП

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ГНП

Здравейте колеги,амам теч който се указа нафта.Днес погледнахме с 1 приятел колата, и намерихме от къде капе.
    Теча е от помпата, и първия път не можах да го видя,молбата ми е за съвет как се сваля тази помпа нещо по особенно ако има че мисля утре да пробвам да я сваля.
    Last edited by b0jo; d.m.y г., 16:07.
    156 1.9 JTD 105hp

Първо сваляш ангренажа, после сваляш помпата, купуваш един ремонтен комплект от косер за 20-тина лева, отваряш помпата, сменяш всички уплътнения и О-пръстени и помниш кое къде е било, сглобяваш помпата и готово!
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
      Първо сваляш ангренажа, после сваляш помпата, купуваш един ремонтен комплект от косер за 20-тина лева, отваряш помпата, сменяш всички уплътнения и О-пръстени и помниш кое къде е било, сглобяваш помпата и готово!
      Мисля че имаше чалъм да се свали помпата, без да се сваля колелото и и да се отцепва ангренажа, но да кажат от майсторския състав как ставаше номера.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Освен помпата преди нея трябва ли да сваля нещо друго освен ремака.Питам защото виждам че помпата е под нещо като колектор.
        Last edited by b0jo; d.m.y г., 11:17.
        156 1.9 JTD 105hp

Comment

Първоначално публикувано от b0jo Покажи съобщение
          Освен помпата преди нея трябва ли да сваля нещо друго освен ремака.Питам защото виждам че помпата е под нещо като колектор.
          Като отцепваш ангренажа, така или иначе сваляш и капака на главата. Номерът е, че може да се свали помпата, без да се отцепва ангренажа и ти спестява работа и евентуални нови проблеми, но май трябва специален усталък за целта. Слава Богу, това не ми се е налагало да го пипам и се надявам още дълго да е така.

Comment

гледах клип на opel vectra на който му завиха болтове в колелото да не мърда и тогава извадиха помпата,без да махат ремъка.
            ето https://www.youtube.com/watch?v=G7kM...e_gdata_player
            Last edited by b0jo; d.m.y г., 16:05.
            156 1.9 JTD 105hp

Comment

Аз го правих това упражнение преди две седмици,но свалих ремъка!Преди това доста се загледах в тези отвори,които са с резба и на колелото на помпата,но реших да е както аз си знам.Така,че след видяното от клипа спокойно можеш и ти така да го направиш.
              145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
              159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
              159 1.9jtdm 05г.

Comment

мерси колеги.
                156 1.9 JTD 105hp

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Като отцепваш ангренажа, така или иначе сваляш и капака на главата. Номерът е, че може да се свали помпата, без да се отцепва ангренажа и ти спестява работа и евентуални нови проблеми, но май трябва специален усталък за целта. Слава Богу, това не ми се е налагало да го пипам и се надявам още дълго да е така.
                  А защо трябва да сваля капака на клапаните, за да свали ангренажа?
                  Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                    А защо трябва да сваля капака на клапаните, за да свали ангренажа?
                    За да го свали, не му трябва, но поне за мен при зацепването е желателно.

Comment

Интересно, зацепвах онзи ден ремък на 16в 140 и нямам спомени да съм свалял капака на клапаните
                      ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        За да го свали, не му трябва, но поне за мен при зацепването е желателно.
                        Попринцип за бензинките трябва да се свали, за да се сложат петите, но за дозелите, белезите са на ремъка и няма нужда да се сваля.
                        Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                          Интересно, зацепвах онзи ден ремък на 16в 140 и нямам спомени да съм свалял капака на клапаните
                          Някъде да съм написал, че не може?
                          Всеки сам решава какво да прави с колата си.

Comment

А какъв е смисъла да се сваля ?
                            ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                              Попринцип за бензинките трябва да се свали, за да се сложат петите, но за дозелите, белезите са на ремъка и няма нужда да се сваля.
                              Ми падам си малко неверник.

Comment

Working...
                              X